TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Martina M.

Původní Sebekoučink

16 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 1.3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6086
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133370.33 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5538 h 16 min

Přátelé

Martina M.

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Medvědí česnek

14. 05. 2013

Medvědí česnek je báječná věc, na chuť jsem mu přišla už při prvním setkání s ním. Obsahuje spoustu vitamínů a prakticky žádné kalorie, oproti klasickému česneku není cítit. Je štiplavý, vynikající do salátů i na ozdobu různých hotových pokrmů. Zkusila jsem například šťouchané brambory s medvědím česnekem a nemělo to chybu.
Dá se použít opravdu všude, kde je vhodný klasický česnek ( který například moje maminka nesnáší na žaludek).
Minulý týden jsem si za pomoci dalších zelených  bylinek, jako je bazalka, pažitka, petrželka a trochy olivového oleje vyrobila pesto z medvědího česneku, které například když zamícháte do uvařených těstovin, tak získáte chutné jídlo bez pomoci dalších pochutin.
Připravuji se na výrobu špenátu z medvědího česneku, věřím, že mě opět nezklame.

Máte s ním stejnou zkušenost? Podělte se prosím se mnou a s ostatními.
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 05. 2013 23:28
sbíráme pravidelně každé jaro, roste u nás u řeky, letos jsme vyrobili i pesto, běžně ho dávám do salátů, ale že není cítit, to je pověra...
15. 05. 2013 11:07
Zatím jsem o medvědím česneku jen četla, ale mám v plánu dát ho na bylinkovou zahrádku. Prý je úžasný do marinád na grilování
14. 05. 2013 15:03
Normální česnek mi někdy taky dělá špatně při trávení. Tak medvědí česnek a zázvor. Soustředím se na to.
14. 05. 2013 14:54
Slyšela jsem o něm, ale zkušenosti nemám.
14. 05. 2013 14:23
Medvědí česnek se prý má používat za studena,tepelnou úpravou prý ztrácí na chuti i vůni - povídal pan majitel vKoření od Antonína. Poslechla jsem a na teplo jsem ho ještě nezkoušela.Do salátů a do dresinků je úžasný :-)
14. 05. 2013 14:07
já to nevím, ale na zázvor se taky chystám :)
14. 05. 2013 11:42
A nevíte někdo, jak ho vypěstovat na zahradě? Že bych zkusila i toto, když už budu zkoušet pěstovat zázvor :-))))
14. 05. 2013 11:39
Známí ho mají na zahradě - je bezva.
14. 05. 2013 11:07
Ještě jsem ho neměla, už od loňska se schystám ho vyzkoušet, v lese jsem ho nenašla a na trízích jsem ho zatím neobjevila.
14. 05. 2013 11:05
Také jsem ho ještě neměla, ale moc mě láká k vyzkoušení. Musím se po něm poohlédnout. U nás v lese něco takového roste, ale mamka říkala, že to není ten pravý medvědí... snad ho seženu...
14. 05. 2013 11:02
Roste v lese , ale dá se sehnat v zelenině ( u nás ho mají i u vietnamců, kteří zde zeleniny v kvalitě konkurující 100% kterémukoliv hypermarkrtu provozují). Někdo ho má na zahradě a na dobrých tržnicích je také k vidění.
14. 05. 2013 10:45
Kde ho mohu koupit, slysela jsem o nem, ale jeste ho nikdy nemela.
14. 05. 2013 10:42
Kde se dá sehnat?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři